Waarom een taalcursus volgen?

admin

24 augustus 2020

Bij Babel worden verschillende cursussen aangeboden op het gebied van taal. In tijden van corona worden de cursussen en taaltrainingen virtueel en in kleinere groepen gegeven. Bij Babel is persoonlijke aandacht van belang. Babel biedt klassikale lessen in kleine groepen, virtuele klaslokalen, e-learningmodules en op maat gemaakte taaltrainingen aan. Behalve het leren van een taal, kun je bij Babel ook kiezen voor een cursus tekst schrijven. Hierbij leer je hoe je een wervende tekst schrijft die mensen kan overtuigen. En je leert hier vooral soepel in te worden.

De cursus tekst schrijven

Een wervende tekst die tot actie aanzet moet niet alleen voorzien zijn van correct taalgebruik, de tekst moet ook door je lezers worden begrepen en hen overtuigen. Met de Babel cursus tekst schrijven kun je snel een vlotte en goed leesbare tekst schrijven. Je leert je te onderscheiden en hoe je teksten op kunnen vallen, door de zinnen bijvoorbeeld net even anders te formuleren. Dit wordt gedaan aan de hand van het boek Taaltopics en door het afwisselen van theorie en praktijk. Je zult feedback ontvangen van en geven aan je medecursisten. In de bijeenkomsten krijg je oefeningen en tips, elke keer leer je op een andere manier hoe je je schrijfstijl kunt optimaliseren.

Praktische aspecten van de cursus

De Babel cursus duurt 12 uur in totaal, verdeeld over vier bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten kunnen in de ochtend, middag of avond zijn. Ze starten op verschillende momenten in het jaar. Er wordt daarnaast verwacht dat je actief deelneemt en thuis oefeningen maakt en de stof doorneemt. Zo kun je ook echt alles uit de cursus halen. Als medewerker of (exchange) student aan de Universiteit Utrecht krijg je 15% korting als je je inschrijft met je UU-mailadres.

Leerdoelen

Het doel van de cursus is om je te leren snel de juiste formulering te maken, sneller en aantrekkelijker te schrijven met goede en overtuigende zinnen. Je kunt na de cursus een artikel, beleidstekst, brochure, internettekst of brief zo schrijven dat je lezer wil doorlezen en deze wordt overtuigd door jouw tekst te lezen.