Waarom het handig is om als ondernemer een zakelijke kredietkaart te nemen

admin

12 oktober 2020

Als ondernemer kan het ontzettend handig zijn om een zakelijke creditcard te hebben. Je kunt snel en makkelijk facturen en andere rekeningen betalen waar je maar wilt. Daarnaast heb je geen limiet meer om uitgaven te doen in het buitenland. Dit kan voor je bedrijf een aantal grote voordelen hebben. Ook als je voor je bedrijf alleen in Nederland werkzaam bent is een kredietkaart hartstikke handig.

Buitenland

Als je als ondernemer op zakenreis bent kun je eigenlijk niet zonder creditcard. Bij veel autoverhuurders is het verplicht om te reserveren met een kredietkaart. Ook bij vliegmaatschappijen is het in veel landen gebruikelijk dat de klant eerst reserveert met een creditcard. Hierdoor is het voor ondernemers die vaak in het buitenland zijn hard nodig om een zakelijke creditcard te bezitten. Zelfs als je de creditcard alleen in het buitenland gebruikt, is het ontzettend handig om er alsnog een aan te schaffen. In het buitenland is elke aankoop met een creditcard verzekerd. Zeker in het buitenland kan dit een hoop geld schelen, bijvoorbeeld als je software uit het buitenland nodig hebt.

Afschrijving pas einde van de maand

Wanneer je de creditcard gebruikt hebt wordt het geld niet meteen afgeschreven. Pas aan het einde van de maand kun je de rekening verwachten. Dit heeft een aantal voor en nadelen. Voordeel is dat je wanneer je tijdelijk geen geld op je zakelijke rekening hebt staan nog altijd met je creditcard kunt betalen. Dit heeft dan weer als nadeel dat je aan het einde van de maand in een keer alles terug moet betalen. Door dit systeem kom je makkelijk in de schulden wanneer je weinig zelfbeheersing hebt. Je moet als ondernemer echt opletten dat je niet te veel geld uitgeeft via de creditcard.

Werk en privé gescheiden houden

Doordat je als ondernemer een zakelijke creditcard hebt, kun je werk en privé makkelijker gescheiden houden. Waar je eerst nog wel eens je eigen kredietkaart gebruikte, kun je nu gewoon die van je bedrijf pakken. Hierdoor lopen de privé betalingen en de zakelijke betalingen niet meer door elkaar. Dit scheelt weer een hoop tijd voor jou. Dat komt omdat je eerst nog alle afschriften erbij moest pakken om vervolgens alle kosten van de privé uitgaven weg te moeten strepen. In de tijd die je hierdoor overhoudt kun je weer nuttige dingen voor je bedrijf doen.

Goedkoop

Er zijn veel aanbieders van kredietkaarten. Er zit een groot verschil in het aanbod. De een rekent een relatief hoge prijs voor de kredietkaart, terwijl je van andere een gratis kredietkaart als ondernemer krijgt. Voor elke betaling met de kredietkaart krijgt het creditcardbedrijf een klein deel provisie. Aangezien je eenvoudig je zakelijke rekening koppelt aan je kredietkaart loopt het geld op je privérekening geen gevaar. Het is ook een voordeel dat je de kaart eenvoudig mee kan geven aan een werknemer. Voor de aanschaf van de kredietkaart had deze werknemer het bedrag zelf moeten voorschieten, om het vervolgens weer te declareren naar het bedrijf toe.

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/handen-vervagen-boodschappen-doen-geld-2988232/