Waarom je beter kunt beleggen dan sparen

admin

18 oktober 2019

Investeren in een belegging, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Het is dagelijks op het nieuws en veelal ziet het er moeilijker uit dan dat het daadwerkelijk is. Toch zijn er ontzettend veel mensen die nog niet beleggen.  In dit artikel worden er 5 redenen gegeven waarom je beter kunt gaan beleggen dan sparen.

Sparen voor de toekomst

Aangezien de rente op de spaarrekeningen tegenwoordig ontzettend laag is gaan er steeds meer mensen beleggen. Veel van die mensen beleggen omdat ze een zekerheid voor de toekomst willen. Een goed pensioen, een leuke spaarrekening, of een nieuwe auto. Dit zijn een aantal motieven waarom mensen beleggen.

Waarin moet ik beleggen?

Voor je begint met het investeren in een belegging moet je precies weten waarin je gaat beleggen. Als je geld wil beleggen  is het handiger om in één soort belegging te investeren en daar volledig je focus op te houden. Kies voor een belegging dat je ook daadwerkelijk interessant vindt omdat je er veel mee bezig bent.

Rente of dividend

De rente op de spaarrekeningen is tegenwoordig nihil. Hetzelfde bedrag dat je jarenlang op een spaarrekening hebt staan om te sparen voor de toekomst kan je beter investeren in beleggingen. Bij de meeste ondernemingen waar je in kan beleggen krijg je als extra dividend. Dividend ontvang je als een bedrijf winst heeft gemaakt. De kans is zeer aannemelijk dat je meer geld maakt uit beleggingen dan uit sparen.

Beleggingen doen het beter

Het makkelijkste antwoord op de vraag waarom je geld moet beleggen is dat beleggingen het over de lange termijn veel beter doen dan sparen. Als je echt meer geld wilt halen uit je belegging kan je het beste beleggen op de lange termijn. Zorg er ook voor dat je dit geld kan missen, dit voorkomt een hoop stress.