Waarom je nóg niet te laat bent om rijk te worden met crypto

admin

15 november 2021

Je komt vast wel eens verhalen tegen over mensen die miljoenen verdiend hebben tijdens de Bitcoin rage. De meeste denken dan dat zij de kans hebben gemist en dit dus niet meer zou gebeuren. Je kan gelijk hebben, maar er zijn nog vele andere cryptomunten die potentieel hebben om iets groots te worden. Handelen in crypto kan gedaan worden op platforms als binance of bitvavo. Lees hieronder meer over beleggen in cryptomunten.

Wat is crypto nou eigenlijk?

Je kunt crypto zien als een valuta als de Euro of de Dollar. Het verschil is dat crypto een virtuele valuta is en dus geen materiële waarde heeft en ook niet kan aanraken. Crypto bestaat om als alternatief te gebruiken tegen normale valuta als de Euro. Iedere crypto heeft een bepaald doel waarom hij bestaat en zal dus verschillende doelgroepen aantrekken.

De prijs van een crypto

Cryptomunten kunnen sterk van elkaar verschillen. Om de prijs van crypto te bepalen kan je eenvoudigweg kijken naar de theorie van vraag en aanbod. De prijs van een munt zal laag zijn als er relatief veel aanbod is en weinig vraag. Zo kan de prijs van een crypto stijgen als er opeens meer interesse is naar een bepaalde cryptomunt. Ook kan het weer dalen als er bijvoorbeeld nieuwe munten van dezelfde soort crypto wordt aangemaakt. 

Hoe verdienen mensen er geld mee?

Eerder werd er verteld dat bepaalde factoren ervoor zorgen dat de prijs van een cryptomunt stijgt of daalt. De kunst is dus nu om zelf uit te zoeken of een bepaalde cryptomunt de potentie heeft om in de toekomst meer waard te zijn. Het is dus belangrijk om te kijken welk doel een bepaalde cryptomunt verricht en inschat of de vraag naar deze munt in de toekomst zal stijgen. Kijk voor meer financiële tips op deze pagina.

Geld verdienen op de korte termijn

Het is ook mogelijk om in crypto op de korte termijn te handelen door een manier wat mensen ‘daytraden’ noemen. Dit houdt in dat de prijs van een munt wordt berekend door middel van statistieken. Deze methode kan erg veel risico met zich meenemen, maar als compensatie kan je er relatief veel mee verdienen. Dit is te doen op platforms als binance of bitvavo.