Waarom je zeker eens per jaar een bedrijfsuitje moet organiseren

admin

15 april 2020

Bij veel bedrijven is het (gelukkig) al een tradtie: het jaarlijkse bedrijfuitje. Er wordt gebowld, een bqq georganiseerd of er staat een heuse teamdag op het programma. Helaas zijn er ook bedrijven waar een bedrijfsuitje nog niet is ingeburgerd. En dat is zonde. In deze blog gaan we je vertellen waarom je zeker eens per jaar (en eigenlijk vaker) een bedrijfsuitje moet organiseren.

1. Het is leuk

Dat is een feit. Een uitje is altijd leuk. Wat je ook gaat doen, je hebt plezier met elkaar. En dat is even wat anders dan de collegiale sfeer die er heerst op kantoren of werkvloeren.

2. Je leert elkaar beter kennen

Je naaste collega’s ken je vaak op een bepaalde manier. Maar als er een uitje wordt georganiseerd zie je vaak een andere kant van elkaar. Daardoor leer je elkaar beter kennen, ook de mensen die je minder vaak ziet. Bijvoorbeeld de salesmedewerker die vaak onder weg is of die jongen die iedere dag in het magazijn staat.

3. Mensen leren samenwerken

Zeker als je een uitje hebt waarbij samengewerkt moet worden, leren mensen samenwerken met elkaar. Je leert elkaar beter kennen, maar je weet ook op wie je op welk moment kunt bouwen.

4. Werken aan teambuilding

Tijdens een bedrijfsuitje kun je werken aan teambuilding. Teambuilding is erg belangrijk binnen een bedrijf. Het zorgt ervoor dat het personeel elkaar beter kent, beter op elkaar ingespeeld is en ook weet wat je een ieder kunt verlangen en vragen.

Kortom, redenen te over om een bedrijfsuitje te gaan organiseren. Wij raden je een bedrijfsuitje in Zwolle bij Snowsports Zwolle reken aan! Je gaat dan skien met elkaar. Je leert elkaar beter kennen, je moet moet elkaar helpen. En bovenal: het is gezellig en je hebt een superleuke middag of avond!

Leukte tip: Helikopter vliegen

Een helikoptervlucht maken boven je bedrijf en omgeving. Hoe leuk is dat? Je had het misschien niet gedacht, maar een helikoptervlucht is best betaalbaar als bedrijfsuitje. Voor zowel kleine als grote bedrijven. Bij een klein bedrijf kunnen meerdere mensen tegelijkertijd in een helikopter en bij een groot bedrijf kan je een helikopter een dag(deel) laten vliegen. Zeker het aanrader waard!