Wat is detacheren?

admin

3 mei 2018

Wat is detachering?

Wil je als ondernemer tijdelijk personeel inhuren? Dan kan detachering de oplossing zijn!Met detachering kun je snel deskundig personeel in dienst nemen. In dit artikel lees je waarom detachering interessant is, en wat de voor- en nadelen zijn van deze manier van personeel inzetten.

 

Reden voor detacheren

Met detachering kun je hoogopgeleide werknemers voor een korte tijd aan je binden. Dit kan handig zijn bij de volgende gevallen:

  • Bij een groot project;
  • Bij ziekte of burn-out van een werknemer;
  • Bij zwangerschapsverlof;
  • Bij seizoen werkzaamheden.

In geval van een project of drukke maand heb je snel en gemakkelijk extra krachten. In geval van ziekte of zwangerschapsverlof heb je een goede vervanger.

 

Wat zijn de voordelen

Snel deskundig personeel: De werving van personeel is tijdrovend. Het maken van een advertentie, sollicitanten beoordelen en selecteren en het uitnodigingen. Een detacheerder neemt deze werkzaamheden voor je over. Als ondernemer voer je de sollicitatiegesprekken en kies je de werknemer die bij je past.

Frisse blik: gedetacheerde werknemers hebben vaak bij meerdere bedrijven gezeten. De ervaringen en kennis nemen ze mee naar jouw organisatie. Dit geeft een frisse blik en nieuwe inzichten.

Minder risico’s: dit is het grootste voordeel bij detacheren. De detacheerder neemt zaken over als: contract, administratie, urendeclaratie, ziekteverzuim en betaling van het salaris. Dit bespaart jouw organisatie tijd en risico’s.

 

Wat zijn de nadelen

Minder binding met je bedrijf: de werknemer zit voor een korte tijd bij de organisatie. Dit weet hij zelf ook. Dit kan zorgen voor minder binding met de organisatie en het team. De binding met de collega’s kan dus minder zijn.

Meerdere partijen: Als ondernemer heb je te maken met meerdere partijen. Voor de dagelijkse werkzaamheden heb je contact met de werknemer. Voor zaken omtrent de arbeidsverklaring bespreek je met de detacheerder. Het doorvoeren van wijzigen kan dit meer tijd vergen.

Hogere kosten: bij detachering is het dienstverband kort. Een korter dienstverband is relatief duurder dan een vast dienstverband. Daarnaast rekent de detacheerder een opslag op het uurloon. Deze opslag is voor de risico’s die hij loopt.

 

Conclusie

Wil je graag detachering? Stel je dan de volgende twee vragen:

  1. Vraag de functie een hbo-denkmentaliteit?
  2. Is de functie van korte duur?

Zijn beide antwoorden ‘ja’ dan kan detacheren een uitkomst voor je zijn. Zonder te veel tijd en moeite beschik je dan over goed personeel. Heb je vragen over detachering? Bezoek dan eens vanzon-arbeidsbemiddeling.nl.