Wat komt er kijken bij een carrièreswitch?

admin

27 januari 2020

“Wie doet wat hij leuk vindt, hoeft nooit meer te werken” (Ghandi)

Motivatie, enthousiasme, passie, drive, waardering, ambities en plezier! Als jouw werk zo zou zijn dan ga je iedere dag fluitend op pad. Je zou het zelfs niet eens erg vinden om wat over te werken want je vindt het leuk. Je voelt je gecommitteerd om er een succes van te maken. Je hebt hart voor de zaak.

Je hoort het anderen op feestjes weleens zeggen.

  • “Mijn werk is mijn hobby”
  • “Die is workaholic”
  • “I love my job”

Bij workaholics slaat de motivatie door tot het extreme. Maar het is belangrijk dat je de volle motivatie haalt uit jouw werk. En je zult een goede balans moeten vinden tussen werk en privé. Zoals:

  • balans tussen werk & gezin
  • balans tussen werk & sport / ontspanning
  • Blijkt dat je een studie nodig hebt om jouw droombaan te vinden? Een beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen en is prima te combineren met werk en sport. 

Een speciaal carrièreswitch programma helpt je om in te zien wie je bent, wat je wil, wat je kunt en hoe je daar komt. Geen eenzijdige concentratie op taakgerichte vaardigheden. Maar balans tussen gevoel & ratio. We gaan op zoek naar jouw route naar geluk. Het leven is kort. Maak er wat van! 

Stilstaan bij jouw persoonlijke eigenschappen

Tijdens het carrièreswitch programma staan je stil bij jouw persoonlijke eigenschappen, jouw drijfveren, jouw kwaliteiten en valkuilen, jouw persoonlijke situatie en jouw doelen. Wat remt jou af om jouw doel na te streven? Vanwaar die twijfel? Heb je überhaupt concrete doelen? En (dus), wat ga je doen? Verschillende experts kunnen jou hierbij helpen! Je krijgt antwoord op al deze vragen en daardoor weer focus en visie op wat je gaat en moet doen!

Een carrièreswitch maken is lastiger dan solliciteren naar een soortgelijke functie als wat je nu doet. Je wordt geholpen om de juiste stap te maken, te plannen en te realiseren. Via het carrièreswitch programma werk je aan jouw doelen, persoonlijke effectiviteit en de effectieve aanpak om het geplande succes te behalen.