Wat zijn de voordelen van tiloplossingen binnen je bedrijf?

admin

23 juli 2021

et tillen en verplaatsen van dozen en andere zware objecten zijn dagelijkse werkzaamheden in de industrie. Een veel gebruikte oplossing om de belasting van het tillen op werknemers te verminderen, is door gebruikt te maken van een vacuum tilhulp. Hier lees waarom vacuumheffers één van de meest gebruikte tilhulpen in de industrie zijn.

Laat die kilo’s maar komen

In de industrie heb je regelmatig te maken met het tillen van zware platen en dozen. De kracht die hiervoor nodig is, kan niet altijd door medewerkers geleverd worden en kan behoorlijk belastend zijn. Daarom schieten vacuumheffers te hulp door middel van de kracht van vacuüm en sterke zuignappen. Hiermee kunnen objecten tot wel 200 kg met één draai om de knop gerust worden getild en verplaatst.

Gegarandeerd veilig

Vacuumheffers zijn in staat om zware objecten te tillen doordat ze worden aangezogen met vacuüm. Het systeem van vacuumheffers is zo ontworpen dat elk object pas kan worden getild als er genoeg vacuüm is gecreëerd om dit voor elkaar te krijgen. Vervolgens wordt het object pas losgelaten door de zuignappen, als het veilig is neergezet en het systeem aangeeft dat het object volkomen gewichtloos is. Door dit uitstekende systeem kunnen vacuumheffers veilig worden gebruikt om zware objecten te verplaatsen.

Bespaar werknemers de moeite

Zoals er al eerder werd genoemd, is een vacuümheffer een uitstekende investering om de fysieke belasting van jouw werknemers te verminderen. Met de hulp van vacuumheffers heb je niet langer meerdere werknemers nodig voor het verplaatsen van bijvoorbeeld één grote glasplaat. In feite komen er meerdere werknemers beschikbaar om andere handelingen in het productieproces uit te voeren. Hierdoor neemt de productiviteit op de werkvloer flink toe, wat winstgevend is voor de productie van jouw bedrijf. 

Een gewaardeerde helpende hand

Door een geschikte vacuum tilhulp bij Roosen BPL aan te schaffen, kan jouw bedrijf een efficiënte en veilige productie proces bereiken. Naast het feit dat het een winstgevende investering is, zorg jij ervoor dat jouw werknemers elke dag weer een veilige werkplaats met een helpende hand kunnen betreden.