Wat zijn PE-trainingen?

admin

4 februari 2019

Het is zeer belangrijk om je te blijven doorontwikkelen, de wereld staat immers ook niet stil. Jaarlijks worden er zoveel veel dingen ontworpen en veranderd, dat er in bijna elk vakgebied wel veranderingen plaatsvinden. Met de PE-trainingen van Kriton verbreedt je je expertise waardoor je voor zowel de opdrachtnemers als gevers een toegevoegde waarde kan zijn, ook zorgen deze trainingen ervoor dat je sneller en beter wordt klaargestoomd voor de toekomst. PE staat voor Permanente Educatie, je blijft altijd doorleren dus.

Verplichtingen

Voor sommige vakgebieden is het volgen van een PE-training of PE-cursus verplicht, hier gaat het met name over beroepsgebieden zoals accountants(mits ze voor de overheid werken), advocaten en andere medewerkers van de overheid. De medewerkers binnen deze beroepen zijn zeer belangrijk voor de maatschappij en moeten over ontzettend veel kennis en ervaring beschikken willen ze alles goed kunnen afhandelen, er hangt veel van af. Een onbekwame accountant kan met verkeerde informatie of handelingen zo een persoon of bedrijf failliet helpen en een advocaat iemand onterecht in de gevangenis, dit heeft ook zeer slechte gevolgen voor hun eigen carrière. Ook al zijn deze trainingen verplicht, zo mogen ze niet voelen. Door een goede koppeling te maken met de praktijk proberen ze het makkelijker te maken om je eigen er in te verdiepen.

Brede selectie uit trainingen

Omdat er binnen deze beroepen meerdere belangrijke aspecten zijn, heb je ook veel keus uit lesmateriaal. Ook bestaat de mogelijkheid om als werkgever zelf een trainingspakket samen te stellen voor het personeel, zo voorkom je dat werknemers trainingen krijgen (of delen daarvan) waarin kennis wordt gedeeld die ze al beheersen, dit is sonde van de tijd en geld.

De verschillende lesvormen

Kriton biedt de trainingen aan in de vorm van e-learning, classroomtrainingen en een combinatie hiervan. Als je als groter bedrijf de wens hebt om op je eigen bedrijf deze trainingen te geven is dat ook mogelijk.

Jaarlijkse eisen

Origineel was er een eis om per 3 jaar 120 PE-punten te behalen, met een minimum van 20 punten per jaar. Per uur die er besteed werd aan een PE-training of cursus kreeg je 1 PE-punt. Dit systeem werd erg achterhaald geacht en het behalen van de 120 PE-punten is dan ook niet meer voor iedereen verplicht de voornaamste reden hiervoor is dat er teveel aandacht uitging naar het behalen van deze punten en niet naar de kennis die ze willen behalen. Deze nieuwe regeling geldt voor nu alleen maar voor accountants van de belastingdienst en adviseurs van big four kantoren.