Welk bedrijfsafval mag er in een perscontainer?

admin

20 maart 2023

Wanneer je met grote hoeveelheden bedrijfsafval te maken hebt, dan is een perscontainer huren wat je moet doen. Het is een manier om efficiënt grote hoeveelheden afval af te voeren. Door de perstechniek wordt het gecomprimeerd waardoor je weinig ruimte nodig hebt en minder afvoer nodig is. Dit scheelt dus ook in de kosten. Op deze plek leer je waarom een perscontainer huren bij Afvalperscontainer.nl een goed idee is.

Voor welk afval?

Een perscontainer via Afvalperscontainer.nl binnenhalen kan voor restafval, pmd, papier en karton en folie afval. Er zijn soms ook mogelijkheden om meerdere stromen samen in één perscontainer te stoppen. Daar worden dan later speciale technieken bij het scheiden gebruikt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je papier en karton en kan combineren, maar ook LDPE-recycling is een voorbeeld.

De voordelen van de perscontainer

De perscontainer brengt lage tarieven met zich mee. Je hebt minder transport nodig en het afval neemt minder ruimte in. De perstechniek is ook lek- en geurvrij. Er is geen toeslag of milieuheffing. Op afroep automatisch te ledigen. Geschikt voor heel veel verschillende soorten afvalstromen.

De afmetingen van de perscontainer

Het is goed om te weten dat een perscontainer in verschillende maten te krijgen is. Zo is deze altijd passend. Het kan bijvoorbeeld om 10m3 of om 25m3 gaan. Het hangt af van het type afval hoeveel ton hier dan precies in kan. Bij weinig ruimte is een miniperscontainer misschien juist een goed idee. Overleggen met een specialist die berekeningen maakt, kan wel eens helpen om de juiste container te vinden.

De kosten van de perscontainer

Wat de kosten zijn voor het huren van een perscontainer hangt van meerdere factoren af. Het formaat speelt natuurlijk een grote rol. Ook de hoeveelheid ton die uit een volle container komt. De frequentie van het ledigen en tot slot ook de afvalsoorten. Aan de hand daarvan is een prijs voor de huur, het transport en het bedrijfsafval per ton af te spreken. Het is fijn om te weten waar je aan toe bent. Dit maakt het gemakkelijker om in de begroting op te nemen. Pak het altijd zo aan.