Welke radiostations luisteren we het meest op het werk?

admin

27 januari 2020

Op veel plekken luisteren we graag radio. Een goed voorbeeld hiervan is onderweg in de auto, maar ook thuis ontspannen we graag met leuke muziek op de achtergrond. Een andere plek waar we graag naar muziek luisteren is ons werk. Arbeid leveren gaat toch net wat soepeler met muziek op de achtergrond. Bovendien lijkt de tijd net wat sneller te gaan als je de radio aan hebt staan. Maar wat luisteren we zoal op de werkvloer? Het Nationaal Luister Onderzoek werd uitgevoerd om dergelijke feitjes te achterhalen. Hieronder bespreken we de resultaten. Het zal je verbazen welk radiostation op nummer één bleek te staan.

Populaire radiozenders op de werkvloer

Er was al eerder onderzoek gedaan welke radiostations over de gehele linie het populairst zijn. Hieruit kwamen de volgende resultaten:

1. NPO Radio 2
2. Radio 538
3. Sky Radio
4. Qmusic
5. Radio 10

Nu zou je misschien verwachten: op de werkvloer zullen grofweg dezelfde radiostations het populairst zijn. Toch blijkt dit niet helemaal waar te zijn. Tijdens het Nationaal Luister Onderzoek werd gekeken wat mensen luisteren in de auto, thuis en op het werk. Op geen enkele plek stond NPO Radio 2 op plek één. Een opvallend resultaat, gezien NPO Radio 2 toch al jaren de grootste radiozender van Nederland is. Maar welk radiostation staat dan wel op één? Waar luisteren het meest naar op het werk?

Met een percentage van 17% blijkt de Radio 538 de grote winnaar op de Nederlandse werkvloeren te zijn, uit onderzoek van Playlist24. Ondervraagden gaven als reden voor hun keuze aan dat ze het muziek op deze zender het leukst vinden of dat de dj’s op deze radiozender hun het meest aanspreken.

Naast Radio 538 doet ook Qmusic het goed op de Nederlandse werkvloeren. Met een aandeel van 15.8% zitten ze de nummer één op de hielen. Ook NPO Radio 2 en Radio 10 doen het goed. Vaak geciteerde redenen om naar deze radiostations te luisteren zijn de dj’s, het aanbod qua muziek of de nieuwsprogramma’s (specifiek bij NPO Radio 2). Opvallend is dat Sky Radio de top 4 niet haalt, terwijl het toch één van de populairste radiostations van dit moment is. Blijkbaar luisteren mensen op de werkvloer toch liever naar iets anders.