Zo voorkom je ongelukken op het laadperron

admin

17 augustus 2022

Als werkgever zit je er natuurlijk alles behalve op te wachten dat er ongelukken gebeuren binnen je bedrijf. Allereerst natuurlijk om het welzijn van je medewerkers, maar ten tweede natuurlijk ook door de inspectie van de arbo dienst. Kortom, je wilt er natuurlijk alles aan doen om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Eén van de plekken waar binnen veel bedrijven de nodige ongelukken gebeuren, dat is bij het laadperron. Logisch, want allereerst heb je natuurlijk te maken met een flink hoogteverschil van soms wel 1,5 meter en ten tweede de ruimte die er zit tussen de vrachtwagen en het laadperron. Kortom, voldoende reden voor extra voorzorgsmaatregelen. Hoe je dit kunt doen, dat vertellen we je in dit artikel.

Welke ongelukkig komen het meest voor?

Een laadperron is een plek waar vrachtwagens komen laden en lossen. Meestal onder tijdsdruk, waardoor de nodige veiligheidsvoorschriften nog wel eens worden vergeten. Zo komt het regelmatig voor, dat door het hoogteverschil tussen het laadperron en de vrachtwagen een pallet blijft steken, waardoor vervolgens de volledig inhoud of een deel ervan op de grond ligt. Een ander, veel ernstiger ongeluk wat ook regelmatig voorbij komt, is de er iemand met z’n been in de ruimte tussen de vrachtwagen en het laadperron komt vast te zitten. Kortom, reden genoeg om hier iets aan te doen dus.

Maak gebruik van dock levellers

Met de dock levellers op Dockequipment.eu weet je zeker dat je een groot deel van de ongevallen op het laadperron kunt voorkomen. Een dockleveller zorgt er namelijk voor dat allereerst het verschil in hoogte wordt verholpen, doordat deze dock leveller als het ware als een verbindingsbrug werkt tussen het laadperron en de vrachtwagen. Dit zorgt er ook direct voor dat de ruimte tussen het laadperron en de vrachtwagen verdwijnt. Kortom, een must have voor ieder laadperron dus. Dus heb jij een laadperron, maar nog een dockleveller? Neem dan snel een kijkje op Dockequipment.eu voor de mogelijkheden.