Zoveel vacatures maar geen uitnodiging voor een gesprek?

admin

26 oktober 2018

Eindelijk is de economie weer aangetrokken en liggen de banen voor het oprapen. Je zou dus zeggen dat je fluitend aan je nieuwe baan komt. Niets is minder waar! Sterker nog, bedrijven vinden het steeds lastiger om goed personeel te vinden en te behouden.

Dit komt omdat enerzijds; werkgevers steeds hogere eisen stellen sollicitanten. Anderzijds; jobhoppen is echt iets van deze tijd. Je concurreert dus met andere professionals die altijd maar op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.  

Werk aan goed CV

Het begint allemaal bij een goed cv. Zorg er in ieder geval voor dat alle noodzakelijke gegevens in een oogopslag te vinden zijn. Een goed cv bevat in maximaal 2 pagina’s (liefst 1) de volgende onderdelen:

  • Contactgegevens
  • Kort en bondig een introductie
  • Werkervaring
  • Opleidingen
  • Kennis en vaardigheden

Uiteindelijk zoekt een werkgever naar relevante werkervaring of vaardigheden. Zorg er dan ook voor dat je irrelevante informatie achterwege laat. Je hoeft echt niet jouw eerste bijbaan in een supermarkt te vermelden als dit niet relevant is voor de beoogde functie.

Om er zeker van te zijn dat je geen belangrijke informatie over het hoofd ziet kun je tegenwoordig online een cv maken.

Motivatiebrief

Vergeet niet een motivatiebrief te schrijven. Hier kun je een goed beeld van jezelf schetsen en maak je duidelijk waarom functie jou op het lijf geschreven staat. Kom vooral met nieuwe informatie in plaats van een opsomming van je cv.

Hoe ziet een sollicitatiebrief eruit? Begin de brief altijd met de juiste aanhef. Zoek dus uit bij je brief terecht komt! Daarna zorg je voor een pakkende openingszins gevolgd door een aantal alinea’s over jezelf. Vertel iets over wie je bent en waar je goed in bent.

Daarnaast geef je aan waarom juist jij geschikt bent voor de baan. Wel met een goede onderbouwing natuurlijk. Weet dus bij welk bedrijf je gaat solliciteren. Verdiep je in het product en het bedrijfscultuur. Ook geef je aan in welk opzicht je wilt groeien. In de afsluiting geef je aan je jouw sollicitatiebrief en cv graag toelicht en een gesprek. En ja, dan moet het sollicitatiegesprek nog plaatsvinden. Gelukkig zijn er online een hoop sollicitatietips te vinden die ervoor kunnen zorgen dat jij vol vertrouwen op pad gaat!